• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Дан заштите природе, 11. април, Национални парк Тара обележио је доделом награда и подстицајних средстава за пословне идеје које ће допринети заштити природе и, истовремено, омогућити одрживо коришћења природних ресурса.

У среду, 10. априла, у хотелу Цептер Дрина одржан је тренинг и радионица на тему "Развој пословних идеја блиских природи и потенцијални извори финансирања".  Скуп је организован у оквиру пројекта Еко Карст у склопу Интеррег дунавског транснационалног програма.

Циљ пројекта ЕКО КАРСТ је допринети заштити, очувању и одрживом коришћењу крашких екосистема у подручју Дунава и Динарида подизањем свести о услугама екосистема и повећањем броја локалних предузетника посвећених пословима блиским природи.

Поводом 21. марта, Међународног дана шума, Национални парк Тара је у сарадњи са Предшколском установом „Невен“ организовао садњу садница Панчићеве оморике у дворишту вртића.

Савети корисника, који ће обезбедити боље управљање заштићеним подручјима кроз повезивање са локалним заједницама, основани су у три национална парка у Србији – „Тара“, „Фрушка гора“ и „Ђердап“ уз подршку WWF Adria програма „Заштићена подручја за природу и људе“.

Комисија за спровођење поступка издавања у закуп непокретности јавној својини, на основу Одлуке о издавању објеката у јавној својини у закуп број: 679/5, коју је донео Надзорни одбор ЈП „Национални парк Тара“ Бајина Башта, дана 20.06.2018. и Решења Републичке дирекције за имовину Републике Србије 04 број: 464-1554/2018 од 14.09.2018. o давању начелне сагласности на предметну одлуку, расписује:

Јавно предузеће „Национални парк Тара“ у оквиру ЕКО КАРСТ пројекта који се суфинансира средствима Европске Уније у сарадњи са водећим партнером на пројекту „Завод за шуме Словеније“  објављује:

У складу са Правилником о обиму и садржини програма едукације рекреативних риболоваца, обавештавамо Вас да ће у петак 28.12.2018. године на контролно-информативном пункту Националног парка Тара у Перућцу бити одржано предавање - тематски састанак са риболовцима.

Национални парк Тара је 1. децембра наступио на Фестивалу Науке у оквиру штанда WWF Адриа. Фестивал науке је одржан у халама 3 и 3а београдског сајма у периоду од 29. новембра до 2. децембра и посетилога је преко 30.000 посетилаца.

Страна 1 од 14

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм