• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Од 21. до 22. маја, ЈП ,,Национални парк Тара“ био је домаћин значајне дводневне радионице посвећене извештајно-дијагнозно прогнозним пословима у области здравља шумског биља. Ова радионица, коју је организовао Институт за шумарство Београд у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управа за шуме, окупила је стручњаке и професионалце из различитих делова Србије.

Радионици су присуствовали референти заштите шума из ЈП ,,Србија шуме“ – шумска газдинства Пријепоље, Ужице и Борања Лозница, као и запослени из ЈП „Национални парк Тара“. Циљ радионице био је размена знања и искустава, као и унапређење пракси у заштити шума.

Посебан допринос радионици дала је др Мара Табаковић-Тошић, научни саветник и руководилац извештајно-дијагнозних послова у заштити шума, која је одржала предавање на тему „Штетни организми букових састојина у Србији“. Њено излагање је укључило најновија истраживања и методе за дијагнозу и прогнозу проблема са штетним организмима у буковим састојинама, пружајући драгоцене информације и смернице за стручњаке у овој области.

 

 

Догађај је завршен са позитивним утисцима свих учесника, који су изразили задовољство организацијом и садржајем радионице. Закључци и препоруке које су произашле из радионице биће коришћени за даљи рад на унапређењу пракси и активности унутар Националног парка Тара.

Захваљујемо се свим учесницима на учешћу и подршци, као и предавачима на преносу знања и искуства.

 

 

 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм