• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На Митровцу је 18. септембра одржан јесењи Трибалион, најмасовнија трка са препрекама на простору бивше Југославије у Србији. Трка под називом “Трибалион – Планински ратник“ окупила је око 1.300 такмичара на у Националном парку Тара.

Старт трке је био организован по групама од 150 такмичара, а пред такмичарима је био изазов да што брже пређу стазу савладавајући препреке попут прескакања преко зидова, ношења терета, пењања уз конопац, прелажења водених препрека, а могли су да бирају између две стазе различите дужине.

Тежу стазу „Трибалион Челенџ“, дугу 23 километара са 35 препрека, најбрже је прешао Милош Рајичевић, са временом 2 сата 6 минута, док је у конкуренцији дама победила Јелена Пауновић, са резултатом 2 сата 44 минута и 40 секунди.

У трци „Трибалион Грин“ на стази у дугој 12 километара са 25 препрека победио је Алекса Петковић који је стазу прешао за 1 сат, 2 минута и 20 секунди. Прво место у женској конкуренцији заузела је Вера Урдаревска из Македоније, која је стазу савладала за 1 сат 24 минута и 48 секунди.

Трке са препрекама су изузетно популарне у свету, као и у нашем окружењу као и у нашем окружењу, а број учесника је у сталној експанзији. Што је доказала и ова трка која је окупила велики број такмичара из Србије и региона.

Трку је организовао „No 1 Gym“ из Бајине Баште, уз подршку Национлног парк Тара, општине Бајина Башта, Туристичке организације „Тара-Дрина“, Бајина Башта, ЦДЛ Града Београда, а спонзори трке су били „Sport Vision“, Панспорт, „Red Bull“, Апатинска пивара, Укуси планине и Трговина Лазић.

Више о трци можете сазнати на www.tribalion.rs

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм