• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Како би деци што више прлиближили биолошку разноврсност слива реке Дрине и угрожене врсте ЈП „Национални парк Тара“ је у оквиру пројекта „SAVE – Очување јединственог биодиверзитета у сливу реке Дрине“ развио посебне интерактивне образовне материјале.  

Идеја је да се на забаван начин, кроз игру, млади упознају са особеностима биодивезитета подручја у коме живе и подстакну на размишљање о значају и угрожености појединих врста.

Кроз пројекат су осмишљени следећи материјали:

- радни лист

- букмаркер

- игра меморије

- мобилна интерактивна изложба

- сет игрица које ће бити доступне на интернету

Ученицима са подручја општине Бајина Башта подељени су образовни комплети који се састоје од радног листа и букмаркера. Комплет за ученике нижих разреда садржао је и игру меморије са угроженим биљним и животињским врстама слива Дрине.

У складу са актуелним трендовима и све већом везаношћу деце за интернет садржаје осмишљен је сет игрица (слагалице, квизови, асоцијације, бојанке и сл.) којима се може приступити путем линка biodiverzitet.nptara.rs  

Такође, обзиром да због пандемије Ковид-19 није било могуће организовати изложбу у школама региона она је дигитализована и доступна путем линка izlozba.nptara.rs

Надамо се да ће кроз интересантне образовне материјале и игре ученици научити нешто ново и лепо о природи краја у коме живе.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм