• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Националном парку Тара средином августа снимана је серија “Време зла”, по истоименој трилогији Добрице Ћосића, својеврсном наставку саге о породици Катић, којој је познати писац посветио најзначније наслове из свог књижевног опуса.

У брвнари на Биљешкој стени, једном од најлепших видиковаца на Тари, пред камерама је оживљена тајна љубавна прича између Милене Катић Драговић (Нада Шаргин) и најбољег пријатеља њеног мужа, Петра Бајевића (Горан Шушљик), који уточиште од стварности проналазе на Тари.

“Имали смо срећу да пронађемо величанаствен објекат са прелепим погледом. Велико је задовољство играти Ћосићеве ликове јер то нису ни мисли, реплике, односи и ликови који су “на поду”, тек тако доступни. У њима има и поетског и трагичног, надасве неочекиваног”, изјавио је за Тањуг глумац и извршни продуцент серије Горан Шушљик који тумачи лик Петра Бајевића.

Режију потписује Иван Живковић, а сценарио Сања Савић. Снимање ће трајати до краја године, а серија ће поред Таре бити снимана и у Београду, Мокрој Гори, околини Ваљева, Пирота и Јагодине.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм