• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Сребреници је у петак, 25. октобра, одржана конференција о туристичким потенцијалима Сребренице коју су организовале Туристичка организације Сребреница и Национални парк Дрина.

Госте је поздравио начелник општине Сребренице Младен Грујичић, који је на отварању конференције истакао:„Циљ ове конференције је промоција потенцијала општине Сребреница и начин како привући људе да инвестирају. Највећи потенцијал ове општине и оно што може вратити људе, отворити више стотина радних места директно, а индиректно и хиљаду је Губер бања“.

Поред тога Грујичић је нагласио да су за туризам Сребренице изузетно значајни Археолошки музеј “Римски муниципиум” Скелани и Национални парк „Дрина“ који су добили директну подршку Владе Републике Српске и надлежних министарстава те члана Предсједништва БиХ.

„Општина Сребреница ће свакако имати подршку министарства и Републике. Туристички потенцијали као што су бања, национални парк и археолошки музеј су, нажалост, мало искориштени. Али активно радимо да они буду искориштени у свом пуном сјају“, изјавила је Драгана Ристић, помоћница министра за туризам и угоститељство РС.

Током конференције Бојан Пејић, директор Туристичке организације Сребреница представио је Губер бању, Радомир Павловић, директор Националног парка „Дрина“ говорио је о Националном парку Дрина, а Археолошки музеј Римски муниципиум Скелани представила је директорица Свјетлана Марковић.

Као позитиван пример представљен је Национални парк Тара о којем је говорио Ранко Милановић из НП Тара.

На крају конференције донета су два закључка:

  • Основни приоритет за развој Сребренице је ревитализација и активирање Губер бање.
  • За развој Националног парка Дрина изузетно је важно формирање прекограничног резервата биосфере „Тара-Дрина“ и укључивање у прекограничне пројекте.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм