• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У суботу, 25. марта, акцијом у пешачкој зони на главној улици у Бајиној Башти ученици Гимназије „Јосиф Панчић“ и представници Националног парка Тара су се укључили у акцију „Сат за нашу планету“.

Ученици гимназије са професорицом Александром Ђурић-Караклић су пролазницима делили едукативне и промотивне материја Светског фонда за природу – WWF како би скренули пажњу на потребу за штедњом енергије и да морамо да осигурамо одрживу будућност наше планете. Такође, у анимирању пролазника је учествовала маскота НП Тара медведица Медена и бенд „Рок у поноћ“.

У Бајиној Башти се поред гашења декоративне расвете, од 20:30 до 21:30 часова, на јавним установама у акцију укључило и неколико кафића који су госте служили уз светлост свећа.

Иначе, гимназија „Јосиф Панчић“ је амбасадор Националног парка Тара у оквиру пројекта „Заштићена подручја за природу и људе“ односно WWF академије за природу.

О акцији „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“
„Сат за нашу планету“ (Earth Hour) је глобална еколошка иницијатива WWF-a. Од самог почетка спровођења ове акције Светски фонд за природу подстиче појединце да делују по питању климатских промена. Идеја је да искључе светла на један сат у 20:30 и на тај начин покаже подршка за еколошки одрживо деловање. Један сат који проводимо у мраку требало би да послужи као подсетник да морамо осигурати одрживу будућност наше планете. „Сат за нашу планету“ почео је у једном граду – Сиднеју 2007. године да би после 10 година у њему учествовало на стотине милиона људи у 178 земаља широм света и тако ушао у историју као највећа глобална волонтерска акција икад организована. www.earthhour.org.

 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм