• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У току су припреме за заједничку еколошку акцију коју ЈП “Национални парк Тара” спроводи захваљујући финансијској подршци јапанска компанија Тошиба. Почетак акције „Тошиба уме да посади шуме“ је најављен за октобар и представља сама део глобалног пројекта Тошиба групе за умањивање последица глобланог загревања и очувања биодиверзитета.

Тошиба своје купце не оставља равнодушнима! 

Било да квалитет производа овог јапанског произвођача познајете из сопственог корисничког искуства, или вас с правом интригира бренд са вансеријским условима гаранција као што су Без обзира на све за лаптоп рачунаре, или 5 година гаранције на телевизоре – спремите се за потпуно нову димензију квалитета!

Истински посвећена очувању природе и окружења, компанија Тошиба је покренула акцију обнове шумских пространстава Таре која су уништена у катастрофалним пожарима током 2012. године.

У оквиру еко акције „Тошиба уме да посади шуме”, сваки купац Тошиба преносивог рачунара или телевизора практично постаје и донатор једне саднице за ову акцију, а то га реално додатно неће коштати ништа.

Од сваког преносивог рачунара и телевизора продатог у Србији, јапански произвођач који своју еколошку визију развоја једнако остварује кроз еко производе, пословање и активности, донираће новац за куповину садница бора или смрче, препознатљивих врста НП Тара, по моделу „један уређај - једна садница”.

Да, реч је о суштинском квалитету живљења и будућности нашег окружења на коју може да утиче свако, сопственим избором врхунске технике – и чим уз Тошибине производе на нашим полицама и веб локацијама спазите упечатљива еко обележја – све ће вам већ бити јасније. И пријатније.

Јер, својом одлуком остављате трајан траг и вредну заоставштину за будућност у области Заовине, националног парка Тара, чија је трећина пространства трајно уништена у пожару пре две године.

И то није све - акција „Тошиба уме да посади шуме“ која се спроводи у сарадњи са ЈП “Национални парк Тара”, само је део глобалног пројекта Тошиба групе за умањивање последица глобланог загревања и очувања биодиверзитета, у склопу кога ће корпорација до 2025. године посадити миллион и по садница широм света!

А о томе – у Србији на делу, већ у октобру!

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм