Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

За пословне партнере, колеге, научне сараднике и све остале посетиоце ЈП „Национални парк Тара“ је наменио „Шумарску кућу“ на Митровцу. Овај објекат располаже са 2 трокреветне и 4 двокреветне собе, као и са једним апартманом (3+3).

Предов крст је локалитет, на 1075 м н.в ., до кога се стиже преко Бајине Баште и Перућца, кроз уску клисуру реке Дервенте, преко Растишта. Налази се на најудаљенијем делу Таре, на крајњем западу. Овуда ретко ко пролази, изузев љубитеља природе који су с предумишљајем кренули у дотичну оазу, шумара, граничара (гранична линија Србије пролази на пар километара одатле) и малобројних мештана из околних села.Управо је та забаченост утицала да се сачува биљни и животињски свет, тј. једна од последњих станишта терцијарних биљних и животињских врста.

Овде се налази Лугарница НП Тара у којој су поред канцеларија смештена и 2 двокреветна апартмана опремљена за комфоран боравак.

На петом километру пута Калуђерске баре - Митровац, налази се едукативно-информативни центар од 200 m2 са технички потпуно опремљеном вишенаменском просторијом и четири апартмана са укупно 14 лежаја. Овај објекат првенствено је намењен учесницима Кампа младих ренџера и представницима медијских кућа, а затим и другима који настоје да употпуне своја знања о Националном парку Тара.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица