Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Центри за посетиоце

ЦЕНТРИ ЗА ПОСЕТИОЦЕ

Како би посетиоцима овог заштићеног подручја омогућили што комплетнији и безбеднији боравак, почели смо са организовањем Центара за посетиоце и Инфо-пунктова. Тренутно су посетиоцима парка доступни:

 

ЦЕНТАР ЗА ПОСЕТИОЦЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ

centri1mala
ЈП „Национални парк Тара“, осим на Митровцу, и у Бјиној Башти припрема простор који ће бити намењен посетиоцима овог заштићеног подручја. У управној згради Предузећа адаптиран је простор од 300 м2 планиран за оснивање сталне изложбене поставке, инфо-пулта и сувенирнице. До комплетне реализације овог пројекта, у овом Центру за посетиоце могу се добити све потребне информације о Националном парку Тара и видети различите тематске изложбе.
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПОСЕТИОЦЕ МИТРОВАЦ

centri2mala


Центар за посетице Националног парка Тара, отворен на Митровцу 2006. Године, представља први објекат те врсте у Србији. На простору од 220 m2 усклађени су инфо-пулт, сувенирница, 
изложбене поставке и презентациона сала са 40 места и галеријским површинама. Осима за екскурзије, излетнике и друге посетиоце, Центар је уприличен и за ликовне изложбе, књижевне вечери и друге тематске скупове. Уз непосредне информације, проспекте, мапе и видео презентације, овде се могу купити сувенири и консултовати надзорници националног парка.
 
 
 
КОНТРОЛНО-ИНФОРМАТИВНИ ПУНКТ ПЕРУЋАЦ 
centri3mala
На уласку у Природни резерват ''Клисура Дервента'' на обали Перућачког језера саграђен је контролно-информативни пункт, који представља ''улазну капију'' у Национални парк са контролним и информативним карактером. Овде се могу добити информације, проспекти купити риболовне дозволе и сувенири.
У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица