Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Изложба "Природа нас повезује"

У четвртак, 15. Новембра, је на Плечниковој променади - изложбеном простору парка Тиволи у Љубљани отворена изложба под називом “Природа нас повезује – Паркови Динарида”. Домаћин догађаја је Крајински парк Тиволи, Рожник и Шишенски хриб, а изложба је припремљена у сарадњи са Парковима Динарида – мрежа заштићених подручја Динарида.

Циљ изложбе је промоција заштићених подручја у оквиру мреже Паркови Динарида. На фотографијама су представљене природне и културне баштине заштићених подручја, те предности заштите тих подручја за локално становништво и људе који живе у широј регији.

На најлепшој локацији у Љубљани, у парку Тиволи изложено је 120 билборда великих формата, на којима су фотографије из 58 заштићена подручја, чланова асоцијације Паркова Динарида као и фотографије чланова Заједнице паркова Словеније, који окупља 14  управљача заштићених подручја Словеније.

Поред осталих заштићених подручја приказане су и фотографије из Националног парка Тара и других заштићених подручја у Србији.

Партнери Парку Тиволи и Парковима Динарида у организацији изложбе су: Град Љубљана, Јавно предузеће Снага које управља Парком природе Тиволи Рожник и Шишенски хриб и WWF Адриа.

Изложба ће бити отворена до јануара 2019.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица