Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Могућности за развој зелених послова

У уторак, 19.06.2018. у хотелу „Цептер Дрина“ у Бајиној Башти одржана је радионица под називом "Могућности за развој зеленог предузетништва". Радионицу је организовао ЈП „Национални парк Тара“ у оквиру пројекта Еко Карст уз помоћ Завода за шуме Словеније и Глобалног фонда за природу из Немачке.

На радионици је учествовало око 40 особа – представника локалног становништва и привреде, Завода за заштиту природе Србије, Шумарског и Биолошког факултета, WWФ-а, РРА Златибор, општине Бајина Башта као и запослени у Националном парку Тара. Догађај отворио в.д. директор НП Тара Драгић Караклић, а модертор је био познати новинар Јован Мемедовић.

Након уводне презентације о пројекту и резултатима мапирања екосистемских услуга присутни су подељени у 5 радних група у којима су анализирали изабране услуге, мапиране садржаје и начин мапирања. Други, део радионице започео је презентацијом примера добре праксе из области пробиодиверзитетских послова. Након чега су учесници радионице поново подељени у 5 група како би направили СWОТ анализу за изабране услуге са циљем да се размотре снаге и прилике као и недостатке и слабости подручја за развој одређених послова који су у складу са очувањем биолошке разноликости.

На крају су презентовани резултати радионице и смернице за даљи рад. Такође, су најављен конкурс за пословне идеје за „зелене послове“ од којих ће три најбоље бити новчано награђене од стране НП Тара.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица