Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

WWF приручник за интерпретацију природе

WWF – Светска организација за природу у Националном парку Тара спроводи пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“, у оквиру којег жели посетиоцима да пружи јединствено туристичко искуство које подразумева интерпетацију јединствене природе Таре.

Обележен дан НП Тара

Дан Националног парка Тара, 13. јул, је обележен је у Центру за посетиоце у Бајиној Башти отварањем изложбе на тему „Народна традиција на Тари“. Аутори изложбе су студенти Факултета примењених уметности, Универзитета уметности у Београду.

Могућности за развој зелених послова

У уторак, 19.06.2018. у хотелу „Цептер Дрина“ у Бајиној Башти одржана је радионица под називом "Могућности за развој зеленог предузетништва". Радионицу је организовао ЈП „Национални парк Тара“ у оквиру пројекта Еко Карст уз помоћ Завода за шуме Словеније и Глобалног фонда за природу из Немачке.

Скуп о одрживом развоју приватних шума

У хотелу “Оморика“ 08.06.2018. године одржан је скуп “Стање и могућности сарадње на одрживом развоју приватних шума“ у организацији Еколошког удружења Драгачево, Регионалне развојне агенције Златибор и ЈП “Национални парк Тара“. Скуп је организован у оквиру пројекта "Промоција одрживе употребе биоенергије и алата и инструмената енергетске ефикасности у зградарству у Златиборској области", који спроводи Регионална развојна агенција Златибор. Пројекат је помогла Влада Савезне Републике Немачке преко Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ.

Амбасадор САД посетио НП Тара

У петак, 15. Јуна, национални парк Тара је посетио амбасадор САД у Србији господин Кајл Скот.

Посета Националном парку Црни кањон

У периоду од 1. до 8. јуна представници Националног парка Тара посетили су Национални парк Црни кањон Ганисона (Black Canyon of Gunnison) у Колораду, САД, са којим имају потписан споразум о сарадњи.

Састанак ренџерских служби

Чувари заштићеног подручја НП Тара 9.6.2018. године организовали су саветовање и дружење са колегама из других заштићених подручја. У неформалном разговору о заједничким темама сложили смо се о неопходности удруживања ради боље комуникације и веће ефикасности у раду.

Завршен 2. циклус WWF академије за природу

WWF, светска организација за природу, окупила је на Калуђерским барама у Националном парку Тара наставнике и ученике из 10 основних и средњих школа, који су протеклих осам месеци промовисали своје заштићено подручје.

Изложба фотографија у Сребреници

У склопу манифестације „Дани Сребренице 2018“ у холу Културног центра у Сребреници је 24. маја отворена изложба на тему два суседна национална парка Дрина у БиХ и Тара у Србији.

Обележен европски дан паркова

У четвртак, 24. Маја, на европски дан паркова Национални парк Тара је угостио чланове Међудржавног координационог одбора за имплементацију плана управљања стећцима који су обишли некрополе у Перућцу и Растишту.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица