Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Могућности за развој зелених послова

У уторак, 19.06.2018. у хотелу „Цептер Дрина“ у Бајиној Башти одржана је радионица под називом "Могућности за развој зеленог предузетништва". Радионицу је организовао ЈП „Национални парк Тара“ у оквиру пројекта Еко Карст уз помоћ Завода за шуме Словеније и Глобалног фонда за природу из Немачке.

Амбасадор САД посетио НП Тара

У петак, 15. Јуна, национални парк Тара је посетио амбасадор САД у Србији господин Кајл Скот.

Посета Националном парку Црни кањон

У периоду од 1. до 8. јуна представници Националног парка Тара посетили су Национални парк Црни кањон Ганисона (Black Canyon of Gunnison) у Колораду, САД, са којим имају потписан споразум о сарадњи.

Састанак ренџерских служби

Чувари заштићеног подручја НП Тара 9.6.2018. године организовали су саветовање и дружење са колегама из других заштићених подручја. У неформалном разговору о заједничким темама сложили смо се о неопходности удруживања ради боље комуникације и веће ефикасности у раду.

Завршен 2. циклус WWF академије за природу

WWF, светска организација за природу, окупила је на Калуђерским барама у Националном парку Тара наставнике и ученике из 10 основних и средњих школа, који су протеклих осам месеци промовисали своје заштићено подручје.

Изложба фотографија у Сребреници

У склопу манифестације „Дани Сребренице 2018“ у холу Културног центра у Сребреници је 24. маја отворена изложба на тему два суседна национална парка Дрина у БиХ и Тара у Србији.

Обележен европски дан паркова

У четвртак, 24. Маја, на европски дан паркова Национални парк Тара је угостио чланове Међудржавног координационог одбора за имплементацију плана управљања стећцима који су обишли некрополе у Перућцу и Растишту.

Руски и српски географи на Тари

Национални парк Тара су у периоду од 22. до 24. маја посетили представници Института за спорт, туризам и услуге Јужно-уралског државног универзитета из Чељабинска из Русије са колегама са Географског института „Јован Цвијић“.

Успешно одржан први Трибалион

На Калуђерским барама на Тари јуче је одржана прва авантуристичка трка са препрекама „Трибалион 2018.“ на којој је учествовало 373 такмичара, међу њима и 70 деце.

Едукативни скуп за риболовце

У складу са Правилником о обиму и садржини програма едукације рекреативних риболоваца, обавештавамо Вас да ће у петак 01.06.2018. године на контролно-информативном пункту Националног парка Тара у Перућцу бити одржано предавање - тематски састанак са риболовцима.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица