Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Еко акција поводом дана заштите природе

Поводом 11. априла, Дана заштите природе, Национални парк Тара је у сарадњи са Предшколском установом „Невен“ организовао садњу садница Панчићеве оморике у дворишту вртића.

Обележен Дан заштите природе на Голији

Поводом 11. априла, дана заштите природе, Завод за заштиту природе Србије и ЈП „Србијашуме" у сарадњи са Националним парком „Тара" у селу Девићи у Парку природе „Голија" и Резервату биосфере „Голија-Студеница", организовали су трибину о значају подршке и учешћа локалних заједница и јавности у програмима заштите природе на примеру пројекта мониторинга мрког медведа.

Амбасадорске школе на Тари

У Националном парку Тара, на Митровцу, од 2. до 6. априла боравила су деца основношколског узраста из амбасадорских школа ОШ „Душан Јерковић“ Костојевићи и ОШ „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева заједно са својим учитељицама и наставницама. Ове активности су део WWF академије за природу у оквиру пројекта „Заштићена подручја за природу и људе“.

Еко Карст - други тренинг за управљаче

На Тари је од 12. до 15. марта одржан Тренинг за мапирање, процену и вредновање услуга екосистема, који се реализује у склопу пројекта „Еко карст". Пројекат обухвата 16 партнера из 9 земаља а реализује се у 7 заштићених подручја која имају донекле сличне карактеристике, проблеме и изазове.

Посета ОШ "Владика Николај Велимировић"

Представници Националног парка Тара посетили су уторак, 27. фебруара, посетили ОШ „Владика Николај Велимировић“ у Ваљеву који као амбасадори Таре реализују пројекат „МедоВАтура“У оквиру активности WWF академије за природу.

Трећи управни одбор пројекта Еко карст

Трећи састанак Управног одбора пројекта „Еко Карст“ одржан је од 19. до 22. фебруара 2018. године у Националном парку Бук у Мађарској. Догађај је окупио све пројектне партнере из девет земаља, који су извршили прву годишњу ревизију пројекта и разговарали о напретку на радним пакетима и плановима за наредни период.

Недеља Таре у Ваљеву

Основна школа „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева, амбасадор Националног парка Тара у склопу „WWF академије за природу“ обележила је недељу Таре у периоду од 19. до 23. фебруара.

Јавни увид у Нацрт плана управљања НП Тара

У понедељак, 12. фебруара, у Центру за посетиоце НП Тара је одржан састанак са представницима локалне заједнице ради јавног увида и евентуалних појашњења Нацрта плана управљања Националним парком Тара за период 2018-2027. година.

Нацрт плана Управљања НП Тара

На основу Одлуке надзорног одбора број 119/4 од 29.01.2018. године, а у складу са чланом 12. Закона о Националним парковима („Сл. гласник РС“, бр. 48/2015) Јавно предузеће „Национални парк Тара“ ставља на јавни увид предлог Плана управљања Националним парком Тара за период 2018-2027. година.

Отворена изложба у Новом Саду

У четвртак, 25. јануара, у Покрајинском заводу за заштиту природе у Новом Саду организована је презентација и изложба фотографија Националног парка Тара. Фото изложба ,,Тара“ је заједнички рад мађарских уметника Ирене Бекер и Беле Сабоa, посвећен једној од најлепших српских планина.

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица